Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Sökes: Övervintrare

1 september, 2014 – 11.25 2 kommentarer

banner_overvintrareDet finns troligen hundratals Kryssarklubbare som är ute och seglar under vår svenska vinter.

Det kan vara Medelhavet, Västindien eller någon annan stans på jorden – det finns Kryssarklubbsmedlemmar överallt. Många försöker mildra vinterns effekter genom att hålla sig borta från Sverige …

Vi vill gärna försöka ta reda på hur många ni är och var ni finns, känner du till någon annan vill vi gärna också ha tips för att försöka skapa en bild.

Vi kommer också att intervjua och skriva om några av er i vinternumret 9-2014. Ni kan bli inspiration till att fler ger sig ut på äventyr.

Tipsa på redaktion (kanelbulle) pakryss (punkt) se.

2 kommentarer »

 • Arnstein Bugge skriver:

  Hei.
  Finnes det noen oversikt over langferdsseglare?
  Vi seiler for tiden rundt i vestre karibien om vinteren, og reiser hjem om sommeren. Det kunne være av interresse å se andre SXK seilere som er i nærheten av oss. Om man lager et kart hvor man manuelt kan rapportere inn sin posisjon f.eks. på mine sider, så ville det være til hjelp. Posisjonen må ha dato merking.
  Mulighet for å lese ut kontaktinfo kan også være av interresse…
  For tiden ligger vi på Ilsa Mujeres i Mexico, men reiser nordover mot Florida om ca 1 måned…

  Nina og Arnstein
  SY Nina

 • Per Simonsson skriver:

  Hej sailors!
  Jag har de senaste fem åren luffat omkring några vintermånader varje år i Portugals, Spaniens och Marockos farvatten, med hemmahamn i Lissabon, som verkligen fått en plats i mitt hjärta: Vänner, kultur, musik och inte minst dess vinterregn!

  Nu har min gamla skuta seglat ner via Marocko till Kanarieöarna, som jag tänker utforska, långsamt, de närmaste vintrarna.

  Själv är jag läkare och författare, och samlar nu korta texter til nästa bok ”Luffa i Lusitania”. Om ni är intresserade har jag möjliga bidrag (ett finns med i senaste nummer av Oceanseglaren).

  Vänliga hälsningar
  Per Simonsson
  SY Isis