På Stinsen i Söderköping ställer Leif Öbrink ut sina detaljrika båtmodeller av olika slag fram till och med sista augusti. Den 24 augusti kan besökarna dessutom lyssna på kåserier av Leif. Leif Öbrink har byggt fartygsmodeller ..." /> Sommarutställning – Vi seglar ut | På Kryss Sommarutställning – Vi seglar ut | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sommarutställning – Vi seglar ut

9 augusti, 2022 – 10.04 Kommentarer inaktiverade för Sommarutställning – Vi seglar ut
Utställning

På Stinsen i Söderköping ställer Leif Öbrink ut sina detaljrika båtmodeller av olika slag fram till och med sista augusti. Den 24 augusti kan besökarna dessutom lyssna på kåserier av Leif.

Leif Öbrink har byggt fartygsmodeller i 40 år och varje modell tar cirka tre månader att färdigställa. Det är ett pilligt jobb som kräver stort tålamod. Leif har två principer som han går efter när han väljer sina modeller: Förlagan ska fortfarande vara i drift och den ska ha en intressant historia. På utställningen finns till exempel en modell av Bluenose, en fiskeskonare för Nordatlanten, som byggdes i Kanada 1921 och förliste 1946. En replika, Bluenose II, byggdes 1965 och seglar i dag i chartertrafik på Amerikas ostkust.

Här finns också en modell av S/S Bohuslän som byggdes i Göteborg 1913 på Eriksbergs varv. Originalet har en oljeeldad ångpanna, kan komma upp i elva knop och går numera i chartertrafik på västkusten.

Foto: Leif Öbrink
(Källa: Länstidningen Östergötland)