När Felix Lindeberg, 17 år, skulle segla hem sin nya båt från Norrköping gick seglet plötsligt sönder. Då ställde Sörmlandskretsen upp. Felix Lindeberg från Nyköping älskar att segla. Förra sommaren hyrde han en av Sörmlandskretsens IF-båtar ..." /> Sörmlandskretsen hjälpte till med segel | På Kryss Sörmlandskretsen hjälpte till med segel | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Sörmlandskretsen hjälpte till med segel

19 januari, 2021 – 10.29 Kommentarer inaktiverade för Sörmlandskretsen hjälpte till med segel
Sörmlandskretsen hjälpte till med segel

När Felix Lindeberg, 17 år, skulle segla hem sin nya båt från Norrköping gick seglet plötsligt sönder. Då ställde Sörmlandskretsen upp.

Felix Lindeberg från Nyköping älskar att segla. Förra sommaren hyrde han en av Sörmlandskretsens IF-båtar och vintras hjälpte han till med renoveringen av IF-båten Tant Gredelin för att lära sig mer om hur man tar hand om en båt. Det blev avgörande för beslutet att köpa en egen båt.

I somras blev därför Felix och en kompis stolta ägare till en egen IF-båt. Men under seglingen hem uppstod problem. Under en kryss i Bråviken uppstod plötsligt en glipa i storseglet och under resan växte sig revan allt större. Till slut var halva seglet av. Med hjälp av genuan lyckades de ändå ta sig hem.

Felix försökte laga seglet, men det gick bara upp igen. Då hörde han av sig till Sörmlandskretsen. Eftersom deras båt Tant Gul inte kommit i sjön på grund av corona kunde Felix låna storseglet hela sommaren.

Vintern har han tillbringat med att renovera den egna båten och kanske blir det även fortsatt renoveringsarbete i kretsen som tack för hjälpen med seglet i somras.