Båtrampen på Limhamn stängs av för att minska buskörningar med vattenskotrar i Malmö. En orsak bakom beslutet är de många klagomål som kommit in. För att begränsa möjligheten att sjösätta vattenskotrar stänger fastighets- och gatukontoret den allmänna ..." /> Stängd båtramp ska minska buskörningar | På Kryss Stängd båtramp ska minska buskörningar | På Kryss
Hem » Nyheter, Säkerhet

Nyheter   Säkerhet

Stängd båtramp ska minska buskörningar

6 juli, 2021 – 09.38 4 kommentarer
Bild: pressbild

Båtrampen på Limhamn stängs av för att minska buskörningar med vattenskotrar i Malmö. En orsak bakom beslutet är de många klagomål som kommit in.

För att begränsa möjligheten att sjösätta vattenskotrar stänger fastighets- och gatukontoret den allmänna rampen i Limhamns Sjöstad för alla typer av vattenfordon. Beslut om stängning fattades av tekniska nämnden den 17 juni 2021. Rampen kommer att förses med hinder som gör det omöjligt att backa ut släp och sjösätta.   

Orsaken bakom beslutet är dels de klagomål som inkommit angående trafikrelaterade problem på Vaktgatan, dels eftersom det körs vattenskotrar i höga hastigheter längs med Malmös kust och inne i kanalerna.

—  Vi hoppas att den tillfälliga stängningen av rampen ska göra att det blir färre problem vid Malmös kust och kanaler, samt att det bidrar till en säkrare trafiksituation på Vaktgatan och ett ökat lugn för fågellivet, säger Lars Johansson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret.  

4 kommentarer »

 • Gunnar Brynolf skriver:

  Jag ligger i Lagunen ( längst ut på Vaktgatan) och har sett hur det har eskalerat dom sista åren. Nu när det är stängt är det som natt och dag. Vi kan t o m köra sittning innanför dom röda bojarna längst Ribersborgsstranden vilket var omöjligt innan då vattenskotrarna körde slalom i full fart mellan badgästerna för att stila för folk på stranden. Men jag håller med om att det är tråkigt för dom( få) som skötte sig. Men så har det blivit i det svenska samhället idag, några få förstör för alla andra .

 • Thomas Olheden skriver:

  Ja så blir det när missbruket av det öppna samhället. Det mobila båtlivet är underbart men denna utveckling av vattenskotrar sommarlov utan hänsyn, brist på sjövett, o lagar o regler. Detta drabbar oss alla.
  Thomas Olheden

 • Johan skriver:

  Åkte just förbi rampen och undrade vad som hänt. Men trängseln på Vaktgatan brukade ju vara rätt stor och uppenbarligen kan många inte hålla sig i styr på en sån där snabb sjöhoj. Så jag förstår den sidan. Men det måste väl finnas möjligheter att sjösätta vanliga båtar ”på vanligt vis”. Det kanske behövs mer ramper (som kan kontrolleras om man nu vill det)?

  Hur blir det med de som har sin ”vanliga motorbåt” på en trailer hemmavid och vill ta ut den då vädret passar?

  Och så finns det ju faktiskt folk som kan hantera en vattenskoter ansvarsfullt, även om man inte ser dem fullt så ofta som de som tar den för en dyr vattenleksak.

 • janne skriver:

  sanslöst korkat, det är redan för få ramper för seriösa båtägare.