Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Startfältet till Lysekil Women’s Match 2015 komplett

4 juni, 2015 – 12.32 Kommentarer inaktiverade för Startfältet till Lysekil Women’s Match 2015 komplett

LWM1Lysekil Women’s Match har redan tidigare meddelat att världens tre högst rankade kvinnliga matchracingskeppare är klara för seglingarna; danska Camilla Ulrikkeholm, hemmaseglaren Anna Östling (f d Kjellberg) och amerikanskan Stephanie Roble. Nu har ytterligare världsstjärnor fyllt på startfältet, som med två månader till tävlingsstart är komplett.

– I år har världseliten verkligen stått på kö för att få vara med. Det är riktigt kul för oss med det stora intresset kring Lysekil Women’s Match, tycker initiativtagaren och projektledaren Anna Holmdahl White.

Den tidigare presenterade tättrion kompletteras nu i Lysekil av ytterligare fyra skeppare från topp 10 på världsrankingen. Rutinerade fransyskan Anne-Claire Le Berre är sedan länge etablerad i världstoppen, medan Caroline Sylvan från Göteborgsklubben GKSS har satsat målmedvetet de senaste säsongerna och klättrat på världsrankingen. Från Holland kommer erfarna Klaartje Zuiderbaan, som hunnit med en lång rad Lysekilsbesök genom åren, och från samma framgångsrika klubb i Brest som Le Berre tar sig unga Pauline Courtois till Lysekil för att se vad hon kan åstadkomma i det tuffa startfältet.

– Blandningen av rutinerade rävar och unga hungriga stjärnskott kommer garanterat att ge spännande seglingar i Lysekil i augusti, kommenterar Anna Holmdahl White.

Brittiskan Annabel Vose på plats 12 på världsrankingen tillhör visserligen också de yngre förmågorna, men har många internationella segrar i ungdomssammanhang bakom sig. Sanna Häger från Västerås leder en Stockholmsbesättning som siktar på att avancera vidare från nuvarande plats 17 i världen. Schweiziskan Alexa Bezel tog sig hela vägen till final första gången hon tävlade i Lysekil, och är nu tillbaka för att göra om den bravaden efter ett par års uppehåll från matchracingen. Juliana Senfft från Brasilien har haft ett ben i OS-klassen 49er FX och ett i matchracing, men nu bestämt sig för att lägga OS-satsningen på hyllan och gå in för matchracing helt och hållet. Plats 40 på världsrankingen speglar inte alls hennes kapacitet.

– Nej, Juliana är en riktigt duktig seglare som vi länge försökt få till Lysekil Women’s Match. Nu blir hon första sydamerikanska någonsin att delta, och det ser vi fram emot, säger Anna Holmdahl White.

Helt orankad i matchracing är slutligen Göteborgs-tjejen Johanna Bergqvist, som överraskades med ett wildcard till Lysekil Women’s Match redan i samband med Båtmässan i februari.

– Det är väldigt tillfredsställande att vi kan ha ett så här starkt startfält klart så här tidigt, avslutar Anna Holmdahl White.

Startfält i Lysekil Women’s Match 2015 (namn, nationalitet, världsranking):
Camilla Ulrikkeholm, DEN, 1
Anna Östling (f d Kjellberg), SWE, 2
Stephanie Roble, USA, 3
Anne-Claire Le Berre, FRA, 5
Caroline Sylvan, SWE, 6
Klaartje Zuiderbaan, NED, 8
Pauline Courtois, FRA, 9
Annabel Vose, GBR, 12
Sanna Häger, SWE, 17
Alexa Bezel, SUI, 33
Juliana Senfft, BRA, 40
Johanna Bergqvist, SWE, orankad

redaktion@pakryss.se

, ,