Hem » Nyheter

Nyheter

Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje

18 maj, 2021 – 09.11 Ingen kommentar
Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje

Norrtälje kommun är extra utsatt när det gäller stöld av båtmotorer. Nu uppmanar polisen drabbade att ringa in sina anmälningar istället för att anmäla via nätet eftersom det skyndar på utredningsprocessen.

I Norrtälje med omnejd finns många fina båtar med dyra motorer och ett starkt båtintresse bland befolkningen i skärgården. Att gripa en tjuv på bar gärning är svårt liksom att utreda brotten i efterhand. Ett problem för polisen är att många brottsoffer väljer att göra en anmälan via nätet vilket saktar ner utredningsprocessen skriver Norrtelje Tidning.

– Internetanmälningar är inte bra när det gäller den här problematiken för de godkänns inte omedelbart och det här måste gå fort. Vi måste få kunskapen snabbt. Annars förflyttar sig tjuvarna till ett annat område. Deras framgångskoncept är att de är rörliga och att vi inte är det, säger Annika Eriksson, ansvarig för båtsamverkan i lokalpolisområde Norrtälje.

Hon uppmanar därför allmänheten att höra av sig så fort de ser något misstänkt. Då kan polisen åka dit och identifiera personerna på plats.

– Vi måste störa och förebygga genom att kontrollera fordon och se om de är falskskyltade och att man har körkort. Ser man något misstänkt ska man först fota. Sedan är det jättebra om man pratar med personen och på ett vänligt sätt frågar ”Letar du efter någon?” eller ”Kan jag hjälpa dig med något?”

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar