Norrtälje kommun är extra utsatt när det gäller stöld av båtmotorer. Nu uppmanar polisen drabbade att ringa in sina anmälningar istället för att anmäla via nätet eftersom det skyndar på utredningsprocessen. I Norrtälje med omnejd finns ..." /> Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje

18 maj 2021 – 09:11 Kommentarer inaktiverade för Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje
Stöldvåg av båtmotorer i Norrtälje

Norrtälje kommun är extra utsatt när det gäller stöld av båtmotorer. Nu uppmanar polisen drabbade att ringa in sina anmälningar istället för att anmäla via nätet eftersom det skyndar på utredningsprocessen.

I Norrtälje med omnejd finns många fina båtar med dyra motorer och ett starkt båtintresse bland befolkningen i skärgården. Att gripa en tjuv på bar gärning är svårt liksom att utreda brotten i efterhand. Ett problem för polisen är att många brottsoffer väljer att göra en anmälan via nätet vilket saktar ner utredningsprocessen skriver Norrtelje Tidning.

– Internetanmälningar är inte bra när det gäller den här problematiken för de godkänns inte omedelbart och det här måste gå fort. Vi måste få kunskapen snabbt. Annars förflyttar sig tjuvarna till ett annat område. Deras framgångskoncept är att de är rörliga och att vi inte är det, säger Annika Eriksson, ansvarig för båtsamverkan i lokalpolisområde Norrtälje.

Hon uppmanar därför allmänheten att höra av sig så fort de ser något misstänkt. Då kan polisen åka dit och identifiera personerna på plats.

– Vi måste störa och förebygga genom att kontrollera fordon och se om de är falskskyltade och att man har körkort. Ser man något misstänkt ska man först fota. Sedan är det jättebra om man pratar med personen och på ett vänligt sätt frågar ”Letar du efter någon?” eller ”Kan jag hjälpa dig med något?”