I juli väntas över 200 veteranbåtar från hela landet komma till Classic Boat Meet som för första gången arrangeras i Västervik. För att kunna ta emot alla båtar kommer 200 meter brygga att läggas ut. Bakom ..." /> Stor veteranbåtsträff i Västervik | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Stor veteranbåtsträff i Västervik | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Stor veteranbåtsträff i Västervik

5 april 2022 – 09:08 En kommentar

I juli väntas över 200 veteranbåtar från hela landet komma till Classic Boat Meet som för första gången arrangeras i Västervik. För att kunna ta emot alla båtar kommer 200 meter brygga att läggas ut.

Bakom evenemanget står bland andra Richard Bergström på Pampas Marina. Han är själv stolt ägare till en veteranmotorbåt som han renoverat.

– När bryggorna är på plats har vi möjlighet att skapa ett unikt evenemangsområde. Förutom plats för båtarna finns det också perfekta förutsättningar att göra om båthallarna till konsert- och middagslokaler. Och bryggorna kommer att finnas kvar även efter Classic Boat Meet, säger Richard Bergström till Västerviks-Tidningen.

Medarrangören föreningen Motor Yacht Society, MYS, planerar för regattor, visningar, prova-på-segling, musikunderhållning och mycket mer. Även de lokala segelklubbarna kommer att vara engagerade.

Gunnar Haglund, ordförande i MYS, betonar att inte bara motordrivna båtar är välkomna.

– Vi hoppas på äldre segelbåtar, allmogebåtar och snipor. Medelåldern på de båtar som är anslutna till MYS ligger på 85 år. Och det är båtar som används på samma sätt som när de var nya. Det är ganska fantastiskt!

Classic Boat Meet i Västervik pågår 20–23 juli.

K-märkta Solöbåten Britt-Marie är en klinkbyggd motorbåt i mahogny från 1963.

En kommentar »