Hem » Nyheter

Nyheter

Stora vinterarbeten på Göta kanal

17 november, 2020 – 12.00 Ingen kommentar
Stora vinterarbeten på Göta kanal

Arbetet med att renovera Göta kanal påbörjades 2016 och vinterns största projekt sker i Motala och Söderköping.

Hittills har över en halv miljard investerats i Göta kanal 2.0, det största renoveringsarbetet sedan kanalen byggdes. Arbetet vid Motala Gamla Verkstad är i full gång och till sommaren blir den 240 meter långa och renoverade kajen en ny gästhamn i Göta kanal. Den nya kajen förses både med belysningspollare och elförsörjning. I den så kallade lagunen på kanalens norra sida färdigställs även en ny gästhamnsbrygga med laddstolpar för elbåtar.

I Söderköping är markförhållandena svåra och sträckan mellan Tegelbrukets sluss och Söderköpings gästhamn är inget undantag. På denna sträcka om 1,5 kilometer återställs kanalprofilen till samma djup och bredd som den en gång var.
– År av erosion har lett till att material rasat ner i kanalen och att vi endast haft fullt djup i en smal ränna i mitten, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.

I projektet ingår även renovering av den 260 meter långa gästhamnsbryggan vid Söderköping sluss för att göra den bredare än den nuvarande.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar