Det blev ett annorlunda uppdrag för Sjöräddningen när de skulle hjälpa en begagnad stridsbåt 90 som fått motorstopp mitt i natten. Båten, som köpts av en privatperson, startade sin resa i Stockholm på väg till Skutskär, ..." /> Stridsbåt i sjönöd | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Stridsbåt i sjönöd | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Stridsbåt i sjönöd

21 september 2021 – 10:49 Kommentarer inaktiverade för Stridsbåt i sjönöd
Foto: Maja Hansson, Försvarsmakten

Det blev ett annorlunda uppdrag för Sjöräddningen när de skulle hjälpa en begagnad stridsbåt 90 som fått motorstopp mitt i natten.

Båten, som köpts av en privatperson, startade sin resa i Stockholm på väg till Skutskär, men längs vägen gick båten på grund utanför Älvkarleby. Larmet till Sjöräddningen kom mitt i natten vilket gjorde att jourskepparen Örjan Rasjö fick ringa in förstärkning.

– Jag fick ett larm om en båt som drivit upp på land. Det tog ett tag innan vi kom överens om var den kunde vara, men till slut hittade vi den, säger Örjan till Gefle Dagblad.

Då det var både stenigt, trångt och mörkt blev det allt annat än en lätt utryckning. En person fick hoppa i vattnet och simma sista biten för att kunna fästa bogseringslinan. Efter några omtag lyckades man till slut få ut stridsbåten på djupare vatten. Runt midnatt var räddningsarbetet klart, men då återstod fortfarande den två timmars långa bogseringen till Fliskär. Stridsbåten behöver nu tas upp på land för att kolla eventuella skador innan den kan sjösättas igen.

Båten på bilden är en annan stridsbåt 90.