Är du naturälskare, gillar vandring och har båt? Passa på att besöka Stugvik i Gryts skärgård, en av Kryssarklubbens uthamnar. Här kan du bada, fiska, segla optimist och ta en tur med både roddbåt och ..." /> Stugvik – allt för en dag på havet | På Kryss Stugvik – allt för en dag på havet | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Stugvik – allt för en dag på havet

7 juli, 2023 – 09.37 Ingen kommentar
Stugvik – allt för en dag på havet

Är du naturälskare, gillar vandring och har båt? Passa på att besöka Stugvik i Gryts skärgård, en av Kryssarklubbens uthamnar. Här kan du bada, fiska, segla optimist och ta en tur med både roddbåt och kanot.

Stugvik ligger välskyddad vid den inre leden i Gryts skärgård i Östersjön, i höjd med Valdemarsvik. Det är ett perfekt stopp när man kommer söderifrån eftersom det är första halt efter Västervik.

Kryssarklubbens medlemmar har några exklusiva förmåner. I boden finns riggspänningsmätare, gassniffer och läckspray att låna. Utanför de två rejäla bryggorna, där ett 20-tal båtar med lätthet kommer in, ligger sju svajbojar. I hamnområdet finns torrdass och möjlighet att tömma sopor, men ingen el eller drickvatten.

Alla är välkomna att besöka Stugvik och vissa veckor blir man mottagen av en hamnvärd som ibland arrangerar lekar, quiz och tävlingar.

– Vi har tre optimistjollar med nya segel, fyra kanoter, roddbåt, badbrygga, liten lekplats och ett pyttelitet bibliotek där man kan låna eller byta böcker. Sedan finns det fina vandringsleder, både korta och långa, säger Cathrine Garstad, sekreterare i Kryssarklubbens S:t Annakretsen. Vi tar inte ut någon hamnavgift, men gästande båtar får gärna ge ett bidrag. Antingen via swish eller så kan man lämna en gåva i fyren på berget.

Läs mer om Stugvik här.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar