Från och med hösten 2023 blir Sundsgymnasiet ett Riksidrottsgymnasium med fokus på segling. Svenska Seglarförbundet har sex nya RIG-platser och har nu valt att satsa på Vellinge, utöver Motala och Lerum. På Sundsgymnasiet har det sedan ..." /> Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium för segling | På Kryss Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium för segling | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium för segling

20 september, 2022 – 10.07 Kommentarer inaktiverade för Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium för segling
Bild: Creative Commons

Från och med hösten 2023 blir Sundsgymnasiet ett Riksidrottsgymnasium med fokus på segling. Svenska Seglarförbundet har sex nya RIG-platser och har nu valt att satsa på Vellinge, utöver Motala och Lerum.

På Sundsgymnasiet har det sedan tidigare funnits nationell idrottsutbildning, NIU, i ridsport, golf och segling som är auktoriserad av både Skolverket och Seglarförbundet. Nu utökas platserna i segling i och med att Sundsgymnasiet blir Riksidrottsgymnasium med nationell antagning.

– Sundsgymnasiet har en lång tradition av att bedriva elitidrott i kombination med gymnasieutbildning. Att Sunds blir Riksidrottsgymnasium, RIG, inom segling och därmed riksrekryterande ger fler elitsatsande ungdomar tillgång till vår unika utbildningsmiljö för framtidens OS-seglare, säger Jimmy Sjöstedt, rektor på Sundsgymnasiet. Från och med hösten 2023 träder det nya i kraft med 12 RIG-platser och kompletterande NIU-platser för varje seglargymnasium, men ansökan för nya elever öppnar redan 15 oktober. Inom kort kommer mer information om ansökningsförfarandet på Seglarförbundets och Sundsgymnasiets hemsida.