Amazons grundare Jeff Bezos har fått smak för båtliv. Hans nya superyacht, som än så länge går under namnet Project 721, beräknas vara klar till sommaren. Båten, som just nu byggs vid det holländska skeppsvarvet Oceanco, ..." /> Superyacht för 500 miljoner dollar | På Kryss Superyacht för 500 miljoner dollar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Superyacht för 500 miljoner dollar

25 maj, 2021 – 09.25 2 kommentarer
Superyacht för 500 miljoner dollar

Amazons grundare Jeff Bezos har fått smak för båtliv. Hans nya superyacht, som än så länge går under namnet Project 721, beräknas vara klar till sommaren.

Båten, som just nu byggs vid det holländska skeppsvarvet Oceanco, är hela 127 meter lång och försedd med tre master skriver Dagens Industri. ”Bezos nya superyacht är så stor att den behöver en egen yacht”, skriver CNN och tillägger att båtens ”jolle” är en annan yacht så stor att den har en egen helikopterplatta.

Priset för den nya båten är hisnande 4,2 miljarder kronor. Efterfrågan på båtar har ju varit stor under hela pandemin, något som gäller även för större lyxbåtar. Just nu går det inte ens att lägga en beställning hos varv som tillverkar superyachts.

Yachten på bilden är inte Project 721.

2 kommentarer »

  • Ulf Berggren skriver:

    Viktigt att tillägga är att båten 721 som är beställd, är en tremastad skonare, alltså en segelbåt.
    Med fasta segel som är monterade på roterbara master

  • Marianne Lorenz skriver:

    Hur många tusentals liter diesel /timme med bara Jeff m besättning ombord????? Fin ”skatte optimering”!!! Hoppas
    att ”Project 721” blir ett nytt ”Mercy Ship” för att äntligen säkert offerera alla flyktingar en lyxkryssning till Jeff’s hemland , USA som gjort det möjligt för Jeff att bli den 2dre rikaste mannen i världen denna Pingst måndag under full ”manslaughter” Covid 19 och utsläpp som är rekordhöga ‼️😰🤮