Det behöver inte kosta en förmögenhet att rusta upp eller komplettera båten. Ett äkat båtintresse de senaste åren gör att det finns gott om begagnad båtutrustning att fynda. Daniel i Enköping köper helst sina båtprylar till ..." /> Surfa på secondhandvågen | På Kryss Surfa på secondhandvågen | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Surfa på secondhandvågen

15 maj, 2023 – 11.49 Ingen kommentar
Surfa på secondhandvågen

Det behöver inte kosta en förmögenhet att rusta upp eller komplettera båten. Ett äkat båtintresse de senaste åren gör att det finns gott om begagnad båtutrustning att fynda.

Daniel i Enköping köper helst sina båtprylar till sin Albin Scampi på Facebook Marketplace. Han har tröttnat på köphysterin som råder, inte bara i båtvärlden.

– Det föll sig naturligt när jag skaffade båten i somras. Efter hand har det blivit lite av ett projekt, en grej. Jag ska försöka rusta upp båten till ett skick så att jag kan segla tryggt till Gotland i sommar för 50 000 kronor.

Facebook har varit hans främsta fyndkälla för ”nya” block, vinschar och annat som har behövts bytas. Men har även handlat en del på Blocket och auktionssajten Tradera, men där verkar många trissa upp priserna. Det är lätt att dras med i budgivningen.

Fast i Daniels fall gjorde han ett riktigt storfynd på Tradera. Han budade hem en låda som utöver de vinschar han var ute efter även innehöll diverse tillbehör som han kommer kunna sälja till ett pris som gör att vinscharna blir gratis.

Vissa saker undviker han dock att köpa begagnat som till exempel Biltema-block, tågvirke och flytvästar. Även begagnad elektronik kräver viss försiktighet, inte för att det skulle vara något fel på den, men det är ofta för dyrt på begagnatmarknaden.

Att jaga utrustning i Facebookgrupper och sajter som Tradera och Blocket kräver lite engagemang och uthållighet. I synnerhet om du är ute efter något väldigt specifikt. Daniel har några sådana kvar men betraktar dem mer som ”nice to have” än ett måste.

Läs hela artikeln i På Kryss nr 2–23.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar