Under våren och sommaren är 70 frivilliga från Kryssarklubben ute och raggar fler medlemmar.– Vi ska röra oss där folk är och berätta om det fantastiska med föreningen! Susanne Johansson är en av ambassadörerna och ordförande ..." /> Susanne blir ambassadör för SXK | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Susanne blir ambassadör för SXK | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Susanne blir ambassadör för SXK

3 augusti 2021 – 11:32 Kommentarer inaktiverade för Susanne blir ambassadör för SXK
225865937_255804332763291_1494024580931396717_n

Under våren och sommaren är 70 frivilliga från Kryssarklubben ute och raggar fler medlemmar.
– Vi ska röra oss där folk är och berätta om det fantastiska med föreningen!

Susanne Johansson är en av ambassadörerna och ordförande i Eggegrundskretsen. Hon gick med i SXK för 14 år sedan när familjen skaffade båt och har haft mycket nytta av sitt medlemskap genom åren.

– Just att kunna använda bojarna är stort. I vår del av regionen har vi ju i princip bara öppet hav så att kunna ligga säkert vid någon av de 34 svajbojarna är ju otroligt. Som medlem får du dessutom tillgång till seminarier och bra utbildning. Du blir mer delaktig i båtlivet helt enkelt.

Rikskansliet har packat 1 500 påsar som ambassadörerna ska ha med sig när de berättar om allt det fina med att vara medlem i Kryssarklubben. I påsarna finns informationsmaterial, ett nummer av På Kryss och ett speciellt medlemserbjudande. Påsarna är en present i sig eftersom de är gjorda av material som tål fukt och därför passar perfekt till exempelvis badkläder.

– Vår plan är att vi ambassadörer i kretsen ska samarbeta och röra oss där folk är i sommar. Vi kommer även ha med oss påsarna under vår egen semester och prata med dem vi träffar på bryggor och klippor, säger Susanne.

Hon hoppas att de kommer att lyckas att rekrytera många fler medlemmar, gärna yngre.

– Min önskan är att de ska bli en del av båtlivet och gemenskapen och se hur stora möjligheter ett medlemskap ger, både utbildnings- och kunskapsmässigt.