Svenska eskaderseglingen över Atlanten från Las Palmas de Gran Canaria till västindiska paradisön Saint Vincent och Grenadinerna fick den andra februari sina två första båtar i mål i Blue Lagoon marina på södra sidan av ..." /> Svenska ambassadören besöker seglare Västindien | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Svenska ambassadören besöker seglare Västindien | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Svenska ambassadören besöker seglare Västindien

4 februari 2020 – 10:49 Kommentarer inaktiverade för Svenska ambassadören besöker seglare Västindien
Viking_Explorers2020_ambassador_Elisabeth_Eklund_och_besattning_yacht_Alytes

Svenska eskaderseglingen över Atlanten från Las Palmas de Gran Canaria till västindiska paradisön Saint Vincent och Grenadinerna fick den andra februari sina två första båtar i mål i Blue Lagoon marina på södra sidan av huvudön Saint Vincent.
På plats på bryggan på söndagen för att gratulera de första båtarna var ambassadör Elisabeth Eklund, som själv är mycket intresserad seglare. Totalt har 17 båtar valt att segla tillsammans för att stötta varandra under sin första längre oceansegling. De andra båtarna väntas in under veckan efter totalt 2-3 veckor till havs efter stoppet i Mindelo på Kap Verde.

Elisabeth Eklund är sedan 2017 Sveriges ambassadör för 14 mindre ö-nationer i Karibien. Hon har följt seglingen på Facebook varje dag och ett tidigare inbokat arrangemang på en grannö gjorde att hon personligen kunde besöka seglare och arrangörer på plats på Saint Vincent. Med sig hade hon sin norska ambassadörskollega Ingrid Mollestad från ambassaden på Kuba.

Eskadern Viking Explorers är ett svenskt initiativ från På Kryss förre redaktör Micke Westin och seglare från alla länder är välkomna. Hittills har det mest lockat svenskar och norrmän, som i många fall är kryssarklubbsmedlemmar, men det finns även tyska, amerikanska, italienska, engelska och spanska deltagare och besättningsmän. Eskadern går nu för tredje året och arrangemanget sponsras av lokala romdestilleriet Captain Bligh.

För mer info: vikingexplorers.eu