Svenska Båtunionen får Miljöpriset för sitt initiativ Nationella Båtmiljökonferensen som kommer bidra till att utveckla miljötänket och förhoppningsvis miljöinsatserna inom båtlivet. Sweboat vill aktivt medverka till att minska och begränsa båtlivets avtryck i miljön. ­–Det handlar om att informera våra ..." /> Svenska Båtunionen får Sweboats Miljöpris | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Svenska Båtunionen får Sweboats Miljöpris | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Svenska Båtunionen får Sweboats Miljöpris

22 mars 2022 – 10:17 Kommentarer inaktiverade för Svenska Båtunionen får Sweboats Miljöpris
Bild: pressbild

Svenska Båtunionen får Miljöpriset för sitt initiativ Nationella Båtmiljökonferensen som kommer bidra till att utveckla miljötänket och förhoppningsvis miljöinsatserna inom båtlivet.

Sweboat vill aktivt medverka till att minska och begränsa båtlivets avtryck i miljön.

­–Det handlar om att informera våra kunder och båtägarna samt hjälpa våra medlemmar med sitt miljöarbete. Exempel är åtgärder för miljövänlig hantering, informationsspridning och införande av miljövänliga alternativ. För att kunna göra detta behöver vi få mer kunskap baserad på aktuell och relevant forskning. Därför är det mycket viktigt att uppmuntra och samverka med experter på området och även förmedla till dem en bild av branschens utmaningar och arbete gällande miljöfrågor” säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Svenska Båtunionen är en av världens största båtlivsorganisationer med sina 23 båtförbund och två rikstäckande båtklubbar, 900 båtklubbar och 180 000 medlemmar. 

Juryns motivering:

”Svenska Båtunionen tilldelas Sweboats Miljöpris 2022 – för skapandet av ”Nationella båtmiljökonferensen” – ett återkommande forum där hela båtlivssverige – forskning, myndigheter och representanter för hela båtlivet – fick möjligheten att för första gången mötas och på ett konstruktivt sätt och i sann samarbetsanda diskutera de miljöutmaningar som båtlivet har.”