Efter flera års kämpande är äntligen bryggan i anslutning till Hammarö skärgårdsmuseum på plats. Den officiella invigningen sker i slutet av september. Hammarö skärgårdsmuseum ligger alldeles intill klipporna vid Vänerns strand. Här finns bland annat en ..." /> Ta båten till Hammarö skärgårdsmuseum | På Kryss Ta båten till Hammarö skärgårdsmuseum | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Ta båten till Hammarö skärgårdsmuseum

15 september, 2020 – 10.39 2 kommentarer
Ta båten till Hammarö skärgårdsmuseum

Efter flera års kämpande är äntligen bryggan i anslutning till Hammarö skärgårdsmuseum på plats. Den officiella invigningen sker i slutet av september.

Hammarö skärgårdsmuseum ligger alldeles intill klipporna vid Vänerns strand. Här finns bland annat en unik samling föremål från det gamla vänerfisket och en utställning om livet på fyrarna i Vänern.

Under sommaren har en arbetsgrupp bestående av åtta personer byggt den nya, mycket efterlängtade bryggan som även ska få en tillgänglighetsanpassad landgång. Här kommer det också att finnas plats för museets egna båtar, en Hammarösnipa och en eka.

– Nästa sommar kommer det gå att ta båten hit, säger en av initiativtagarna bakom bryggan, Jan-Olof Hesselstedt, ordförande i Föreningen Hammarö skärgårdsmuseum, till Nya Wermlandstidningen.

2 kommentarer »