Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Test: 5 navigationsappar – Eniro På sjön HD

20 februari, 2013 – 22.01 2 kommentarer

Ett gratisprogram som fyller de mest grundläggande behoven – det krävs dock konstant mobiluppkoppling för att ladda ny sjökortsbild.

Sjökorten är från Sjöfartsverkets S57-databas och har de vanliga kartsymbolerna som vi känner igen. Eniro har dock många brasklappar om att sjökorten inte får användas för navigering (papperskort behövs ombord). Men detsamma gäller alla de testade apparna där en dialogruta i början säger att korten inte får användas annat än för planering.

Främst är det en katalogtjänst, du kan hitta bensinmackar, gästhamnar, mataffärer etc. I underkant finns också väder från Yr och ”Skärgårdsnyheter”. Funktionerna utöver katalogtjänsterna är få; FÖG, KÖG och en trippmätare.

Finns också för Android.

Sammanfattning: Bäst valuta för pengarna och såvitt jag kan se är det inga problem med sjökorten – så länge man har uppkoppling till internet. Lättanvänt med befriande få finesser att behöva lära sig.

Pris: Gratis

Storlek program: 2,8 MB, sjökort laddas ner eftersom över mobilnätet.

Mer info: www.eniro.se

2 kommentarer »

  • Lennart Larsson skriver:

    Jag håller med, På sjön fungerar alldeles förträffligt så länge man seglar i Sverige. Jag har använt appen vid flera tillfällen i bl.a Blekinge, men hur ska man göra när man seglar i Öresund? Jag har bara lyckats ladda ner den svenska sidan av sundet och det duger inte riktigt för segling här. Någon som har ett gott råd?

  • Bengt 39 skriver:

    Med en äldre Locusapp kan man ladda ned sjökorten för eget bruk från Eniro genom att spela av kartsiten för det område och zoomnivå man vill ha.

1 Pingbacks »