Hem » Läsvärt

Läsvärt

Tillsammans till OS i Tokyo

12 januari, 2021 – 10.47 Ingen kommentar
Tillsammans till OS i Tokyo

Vad krävs för att ta sig till ett olympiskt spel? I Svenska Spels och Sveriges Olympiska Kommittés nya webbserie ”Tillsammans till OS i Tokyo” går det bland annat att följa seglaren Max Salminen.

I ”Tillsammans till OS i Tokyo” får tittarna följa sex av teammedlemmarna i deras vardag och träning på väg till de olympiska spelen i Tokyo. I vår kommer dessutom en tv-serie, ”Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo”, att sändas i Discoverys kanaler.

En av deltagarna är seglaren och OS-medaljören Max Salminen från Lund. Han håller bland annat på att lära sig meterologi inför Tokyo. Målet är förstås att vinna guld igen.

– Jag ser det här som en häftig möjlighet att få visa hur vi som seglarfamilj löser hela logistiken med båtar, resdagar och barn, säger Max.

Vid OS-guldet 2012 var Max gast i Fredrik Lööfs starbåt. I Tokyo sitter Max själv i en finnjolle, en båt han vann VM-guld med 2017. Max är redan uttagen till OS i Tokyo av SOK.

– För många är det en kamp att få vardagen att gå ihop, att få tid och möjlighet att satsa. Vi på SOK stöttar idrottarnas satsning med de medel vi får fram i vårt stödprogram Topp och Talang, pengar som kommer uteslutande från näringslivet. Via ”Tillsammans till OS i Tokyo” vill vi visa hur en OS-satsning går till, hur man strävar efter att bli bäst i världen och hur man drivs av drömmar om guld, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK

Du kan se ”Tillsammans till OS i Tokyo” i Svenska Spels Youtube-kanal eller i OlympiaAppen som finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar