Ombord
Tips på goda mackor ombord
Att man blir hungrig av att vara på sjön är ingen nyhet. En matig macka där fyllningen går att göra i förväg är en snabb och enkel lösning när suget sätter in.
Båtröra med kallrökt lax
– Tärna 4 hg kallrökt lax
– Pressa 1 lime
– Finhacka 1/2 äpple
– Blanda 1 msk ädelost, 1 msk majonnäs, salt och peppar tillsammans med övriga ingredienser.
Servera som fyllning i en baguette.
Skinkröra
– Blanda 2 hg strimlad rökt skinka, 3 msk keso, 2 msk majonnäs, 1/2 tsk chilipulver, 1/2 finhackad rödlök, 1 msk hackad bladpersilja och salt.
Gott att servera i exempelvis ett chiabattabröd.
Räkröra i rulle
– Blanda 4 hg skalade räkor, 2 msk kesella gourmet, 2 msk äkta majonnäs, 1 msk basilika, 1 tsk Dijonsenap, salt och svartpeppar i en skål.
– Rulla in röran i ett tunnbröd.
– Servera gärna med en dillkvist och valfria grönsaker.
Toppa röran med lite fiskrom om du vill ha en lyxigare variant.
(Recepten kommer från boken ”I Båten”)