Hem » Ombord

Ombord

Tips på goda mackor ombord

20 juli, 2020 – 08.00 Ingen kommentar
Tips på goda mackor ombord

Att man blir hungrig av att vara på sjön är ingen nyhet. En matig macka där fyllningen går att göra i förväg är en snabb och enkel lösning när suget sätter in.

 Båtröra med kallrökt lax

– Tärna 4 hg kallrökt lax

– Pressa 1 lime

– Finhacka 1/2 äpple

– Blanda 1 msk ädelost, 1 msk majonnäs, salt och peppar tillsammans med övriga ingredienser.

Servera som fyllning i en baguette.

 

 Skinkröra

– Blanda 2 hg strimlad rökt skinka, 3 msk keso, 2 msk majonnäs, 1/2 tsk chilipulver, 1/2 finhackad rödlök, 1 msk hackad bladpersilja och salt.

Gott att servera i exempelvis ett chiabattabröd.

 

Räkröra i rulle

– Blanda 4 hg skalade räkor, 2 msk kesella gourmet, 2 msk äkta majonnäs, 1 msk basilika, 1 tsk Dijonsenap, salt och svartpeppar i en skål.

– Rulla in röran i ett tunnbröd.

– Servera gärna med en dillkvist och valfria grönsaker.

Toppa röran med lite fiskrom om du vill ha en lyxigare variant.

 

(Recepten kommer från boken ”I Båten”)

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar