Allt fler planerar en semester till sjöss i sommar vilket ställer stora krav på gästhamnarna, inte minst i midsommar. Riksföreningen Gästhamnar Sverige tar arbetet med att besökarna ska kunna hålla social distans i hamnarna på stort ..." /> Trångt i hamnen i midsommar | På Kryss Trångt i hamnen i midsommar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Trångt i hamnen i midsommar

9 juni, 2020 – 10.04 Kommentarer inaktiverade för Trångt i hamnen i midsommar
Trångt i hamnen i midsommar

Allt fler planerar en semester till sjöss i sommar vilket ställer stora krav på gästhamnarna, inte minst i midsommar.

Riksföreningen Gästhamnar Sverige tar arbetet med att besökarna ska kunna hålla social distans i hamnarna på stort allvar under coronapandemin. I populära besöksmålet Sandhamn i Stockholms skärgård är det traditionella midsommarfirandet inställt och den allmänna bastun är stängd. Både hamnkontoret och dusch- och toalettutrymmen har fått nya regler kring köer och max antal personer som får vistas där samtidigt. Personalen kommer att ta extra rundor för att sprita kortmaskiner, handtag och kranar överallt. I Smögens gästhamn i Bohuslän har liknande regler införts.

Dick Netterlid på Riksföreningen Gästhamnar Sverige säger till TT att även om läget är speciellt i år är det ändå tryggt att besöka en godkänd officiell gästhamn så länge man följer Folkhälsomyndighetens råd.