Coronapandemin har gjort att det är lång kö till samtliga båtklubbar i Stockholms län inför sommaren. När utlandsresorna torkade in har alltfler valt att köpa båt istället. I fjol såldes 20 000 nya båtar i landet, ..." /> Trångt i Stockholms hamnar | På Kryss Trångt i Stockholms hamnar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Trångt i Stockholms hamnar

19 januari, 2021 – 10.35 Kommentarer inaktiverade för Trångt i Stockholms hamnar
Trångt i Stockholms hamnar

Coronapandemin har gjort att det är lång kö till samtliga båtklubbar i Stockholms län inför sommaren.

När utlandsresorna torkade in har alltfler valt att köpa båt istället. I fjol såldes 20 000 nya båtar i landet, men båtplatserna har inte ökat i samma utsträckning.

– Vi har haft en fantastisk sommar, det har varit massor med båtar ute, säger Peter Karlsson, verksamhetschef på Svenska Båtunionen till P4 Stockholm. Nu är det kö till alla våra båtklubbar och det är likadant i de kommersiella hamnarna.

Ansökningarna till båtklubben Färingarna på Färingsö i Ekerö kommun ökade till exempel med 50 procent förra året. Båtplatsbristen i Stockholm har länge varit ett problem, bland annat för att regelverket beträffande hamnanläggningar har blivit hårdare. Miljöaspekten är en viktig bit och där menar Peter Karlsson att båtägare kan göra mycket för att anpassa båtlivet så att det blir mer hållbart och därmed kan ligga mer stadsnära.