Den 21 juni anordnar Agora direct MidsummerSail för sjunde året i rad. Ett snabbt växande fält av seglare står redo att anta utmaningen med den längsta och tuffaste regattan i Östersjön. Efter anropet från den gula ..." /> Tuff utmaning på Östersjön | På Kryss Tuff utmaning på Östersjön | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Tuff utmaning på Östersjön

21 juni, 2022 – 09.46 Kommentarer inaktiverade för Tuff utmaning på Östersjön
Bild: Adobe eplisterra

Den 21 juni anordnar Agora direct MidsummerSail för sjunde året i rad. Ett snabbt växande fält av seglare står redo att anta utmaningen med den längsta och tuffaste regattan i Östersjön.

Efter anropet från den gula bojen vid Östersjöns nordligaste punkt kommer 67 yachter från fyra länder att starta solo, dubbelhänta eller med full besättning för att ta sig från Wismar till Töre – en sträcka på 900 sjömil över hela Östersjön från söder till norr.

Den bästa tiden på 5 dagar, 17 timmar, 38 minuter och 20 sekunder från 2019 gäller fortfarande, men det finns potential i startfältet. Wolfram Heibeck med sin Open 40 Black Maggy, Mathias Mueller von Blumencron med sin Class 40 Red och några av trimaranerna har alla vad som krävs.

Totat kan fem rekord slås denna gång: snabbaste enskrov, snabbaste flerskrov, minsta besättning och minsta båt – men det går också att segla IRC-korrigerad tid.

Men det handlar inte bara om att vinna troféer, många deltagare är med enbart för äventyret. I det nya ”Race Village” i Marina Weisse Wiek i Boltenhagen kan erfarna deltagare, nya seglare, besökare och familjer utbyta erfarenheter och prata om sina drömmar.