UD uppmanar seglare att avstå från att besöka närliggande länder i sommar på grund av den pågående pandemin. På Kryss har kontaktat UD för att höra vad som gäller inför sommarens seglatser. Svaret blev att man ..." /> UD avråder från seglingar utanför Sverige | På Kryss UD avråder från seglingar utanför Sverige | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

UD avråder från seglingar utanför Sverige

5 maj, 2020 – 12.44 En kommentar
UD avråder från seglingar utanför Sverige

UD uppmanar seglare att avstå från att besöka närliggande länder i sommar på grund av den pågående pandemin.

På Kryss har kontaktat UD för att höra vad som gäller inför sommarens seglatser. Svaret blev att man avråder från alla icke nödvändiga resor (besöks- och turistresor) till andra länder. Det handlar inte i första hand om hälsorisken utan om de indirekta konsekvenserna av pandemin som utegångsförbud, begränsade in- och utresemöjligheter och karantänsbestämmelser. UD kommer att fatta ett nytt beslut kring vad som gäller om resor den 15 juni.

En kommentar »

  • Anders Dahlsjö skriver:

    Med rådet att avstå resor till andra länder. Kan vi då segla på t.ex. danskt vatten om vi seglar omkring på Kattegatt eller Skagerack? Vid segling som t.ex. 24-timmars där man startar och går imål i Sverige men kan segla in på danskt eller norskt vatten? Det borde väl vara ok eller?