Ungdomar som inte har någon relation till båtar, hav och skärgård erbjuds möjlighet att få prova på sjölivet genom Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola. Seglarskolan har fått pengar från regeringen, via Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidraget, till sitt projekt ”Ny på havet”. Elever som deltagit, som aldrig varit i skärgården, är entusiastiska. – Vi, elever och ..." /> Unga utan sjövana får komma ut på havet tack vare Kryssarklubben och Svenskt Friluftsliv | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Unga utan sjövana får komma ut på havet tack vare Kryssarklubben och Svenskt Friluftsliv | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Unga utan sjövana får komma ut på havet tack vare Kryssarklubben och Svenskt Friluftsliv

8 juni 2020 – 10:04 Kommentarer inaktiverade för Unga utan sjövana får komma ut på havet tack vare Kryssarklubben och Svenskt Friluftsliv
Unga utan sjövana får komma ut på havet tack vare Kryssarklubben och Svenskt Friluftsliv

Ungdomar som inte har någon relation till båtar, hav och skärgård erbjuds möjlighet att få prova på sjölivet genom Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola. Seglarskolan har fått pengar
från regeringen, via Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidraget, till sitt projekt ”Ny på havet”. Elever som deltagit, som aldrig varit i skärgården, är entusiastiska.

– Vi, elever och vuxna från skolan, har haft en kanondag. De flesta av våra elever har aldrig varit i skärgården, på sin höjd åkt med Stena Line. Allt från segling till skärgård var nytt, berättar några av lärarna som var med när klass 7 från en skola i Hjällbo fått segla med ett av Seglarskolans skolfartyg.

För andra året i rad får ungdomar från 6 högstadieklasser i Göteborgsområdet, såsom, Hjällbo, Bergsjö, Angered och Biskopsgården, inbjudan att segla med något av Seglarskolans tre fartyg i Göteborgs skärgård. Projektet ”Ny på havet” är treårigt. En skolklass får segla en dag på något av Seglarskolans skolfartyg Gratitude, Gratia eller Atlantica.

Syftet är att ungdomarna ska få uppleva hur roligt båtliv är, att få lära sig om segling, navigation och livet ombord på ett fartyg.
Och det gjorde eleverna från Hjällbo.
– Eleverna högg i för kung o fosterland, när instruktörerna så ville.  Instruktörerna gav ett proffsigt, vänligt och tydligt bemötande av oss. Seglingen (och solen!) har givit eleverna mersmak för havet, vilket är stort! All heder åt besättningen och tack för att vi fick komma med!, säger en av de vuxna som var med från skolan.

Om Svenska Kryssarklubben:
Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.
www.sxk.se

Kontakt: Maud Nordell, Svenska Kryssarklubben