Danska X-Yachts nya version av X4.3 har finputsats med bland annat ett helt nytt däck och skrov. Aluminiummasten, från leverantören John Mast, har förbättrats och är 50 cm högre än sin föregångare. Travare och skotsystem till ..." /> Uppdaterad dansk storsäljare | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Uppdaterad dansk storsäljare | På Kryss
Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Uppdaterad dansk storsäljare

12 april 2022 – 13:27 2 kommentarer

Danska X-Yachts nya version av X4.3 har finputsats med bland annat ett helt nytt däck och skrov.

Aluminiummasten, från leverantören John Mast, har förbättrats och är 50 cm högre än sin föregångare. Travare och skotsystem till storseglet har uppdaterats till Rorstan med 7:1. Den nya skrovdesignen innebär bredare akterspegel och en del andra förändringar. Båten har fått ytterligare formstabilitet och släpper vattnet bättre med mindre vågbildning och rodret har fått mer direktkänsla i styrningen.

Längd: 13,24 m

Bredd: 3,99 m

Vikt: 9 400 kg

Djupgående: 1,85–2,5 m

Bränsletank: 200 l

Motor: 45 hk

Pris: 4 600 000 kr

2 kommentarer »

  • Per Carlsson skriver:

    Tyvärr är detta en brist som flera nya båtar dras med. Hallberg Rassy 44 är ett exempel där i alla fall jag inte kan se hur man kommer åt räddningsstegen när akterspegelns lucka är uppfälld. Då luckan är nerfälld syns däremot en stege som sticker ner i vattnet – hur lång den är framgår inte.
    Observera att jag inte varit ombord på 44:an utan endast tittat på bilderna på tillverkarens hemsida. Jag kan därför ha fel i min kritik.

  • Tommy Källberg skriver:

    Hur uppfyller båten CE reglerna iso 15085 om räddningsstege som kan nås och fällas ner av en ensam person från vattnet? Jag kan inte se något sådan arrangemang på bilden. SXK har tidigare drivit detta krav genom SIS och CE reglerna har nu blivit tydliga.