Kroatien är en av de mest populära seglingsdestinationerna i Europa. Det kristallklara vattnet och den fascinerande kusten med tusentals öar, bukter och hamnar gör landet till ett paradis för den seglingsintresserade. Kroatien är känt för sitt ..." /> Upptäck Kroatiens bästa seglingsdestinationer | På Kryss Upptäck Kroatiens bästa seglingsdestinationer | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Upptäck Kroatiens bästa seglingsdestinationer

17 april, 2023 – 10.08 Ingen kommentar
Upptäck Kroatiens bästa seglingsdestinationer

Kroatien är en av de mest populära seglingsdestinationerna i Europa. Det kristallklara vattnet och den fascinerande kusten med tusentals öar, bukter och hamnar gör landet till ett paradis för den seglingsintresserade.

Kroatien är känt för sitt stora utbud av seglingsmöjligheter med sina 1 100 öar och gott om möjligheter att segla i Adriatiska havet. Landet har dessutom flest soltimmar per år i Europa och seglingssäsongen sträcker sig från maj till mitten av oktober.

Det är sällan mer än två timmars segling mellan de kroatiska öarna som alla har en egen historia, traditioner, seder och lokala festligheter. På en vecka hinner man med att utforska både lugna vikar, pittoreska byar, grottor och nationalparker.

Topp 5 destinationer i Kroatien

Dubrovnik – Den historiska staden med sin imponerande stadsmur är en av Kroatiens mest kända turistdestinationer. Segla runt de vackra öarna Elafiti, Mljet och Korcula som ligger i närheten. Öarna är kända för sin naturskönhet och kristallklara vatten, vilket lockar både seglare och badgäster.

Split – Kuststaden har en livlig hamn och är en perfekt startpunkt för att utforska de närliggande öarna Brac, Hvar och Vis. Besök UNESCO-listade palatset Diocletianus och den livliga Riva-promenaden. 

Zadar – Som en av de äldsta städerna i Kroatien har Zadar en charmig gammal stadskärna och flera utmärkta stränder i närheten. De pittoreska Kornati-öarna och Telascica-bukten erbjuder många möjligheter till vandring, båtturer och bad.

Kornati-öarna – Öarna är en del av nationalparken Kornati och är kända för sin spektakulära natur och kristallklara vatten. Det finns cirka 100 öar att utforska vilket gör det perfekt för en längre seglingstur. 

Istrien – Denna region i norra Kroatien erbjuder en mix av italiensk och kroatisk kultur, med många charmiga byar och historiska sevärdheter att upptäcka. Passa på att utforska de vackra öarna Brijuni och Cres i Kvarnerbukten.

Foto: CNTB Mladen Šćerbe

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar