Tommy Östling och Maggie Lindberg från Stockholm tycker att segla i stan är ett fint komplement till skärgårdssegling. De använder sin Dufour 36 Classic för bryggsegling, korta kvällsturer, dags- och helgseglingar och några veckors skärgårdssegling på ..." /> Upptäck Stockholm från din båt | På Kryss Upptäck Stockholm från din båt | På Kryss
Hem » Läsvärt

Läsvärt

Upptäck Stockholm från din båt

26 juni, 2023 – 13.26 Ingen kommentar
Upptäck Stockholm från din båt

Tommy Östling och Maggie Lindberg från Stockholm tycker att segla i stan är ett fint komplement till skärgårdssegling.

De använder sin Dufour 36 Classic för bryggsegling, korta kvällsturer, dags- och helgseglingar och några veckors skärgårdssegling på semestern. Paret har förmånen att ha båten nära hemmet, på Kungsholmen i Stockholm.

– Vi samlar ihop de som har lust för en kväll på Mälaren och meddelar att ”klockan fem avgår skutan för de som vill med”. Efter tre, fyra distans lägger vi oss för ankare i en vik och sedan blir det mat och bad, säger Tommy.

För att komma ut till saltvattnet krävs tre broöppningar och en sluss, så ibland är det lika trevligt att hålla sig kvar i stan. När de har gäster bjuder de gärna på en tur till Drottningholm och äter lunch i båten framför slottet. Ibland sitter de i båten och guppar och lyssnar på konsert från Rålambshovsparken eller Gröna Lund. Det finns mycket att välja bland när man har båt i Stockholm.

Bryggsegling är också trevligt. Från sittbrunnen har de utsikt över Riddarfjärden med stadshuset i kulissen.

– Att turista med båt i Stockholm är väldigt billigt. Istället för att lägga flera tusen på hotell räcker det med en vanlig hamnavgift för 4–5 personer. Och det är så vackert. Hela inloppet i Stockholm är fantastiskt – en fin miljö med gammal bebyggelse, säger Tommy.

Har man tid rekommenderar Tommy och Maggie besök både i Wasahamnen och gästhamnen i Mälaren där det även finns många klubbholmar dit alla är välkomna. För den som uppskattar träbåtar är Pålsundet ett självklart besöksmål. ett annat tips är att även åka ut när det är mörkt för att se staden på ett annat sätt.

Läs hela artikeln i På Kryss nr 2–23.

Foto: Per Wahlberg

Stockholm by night.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar