Kryssarklubbsmedlemmen Kia von Platen ska snart sätta segel efter många år med motorbåt. Just nu byggs drömbåten, en Linjett 39:a, på Rosättra varv. Genom åren har Kia von Platen och hennes man Beja kajkat runt Sverige ..." /> ”Vår drömbåt är snart klar” | På Kryss ”Vår drömbåt är snart klar” | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen, Ombord

Medlemsprofilen   Ombord

”Vår drömbåt är snart klar”

18 maj, 2021 – 10.07 Kommentarer inaktiverade för ”Vår drömbåt är snart klar”

Kryssarklubbsmedlemmen Kia von Platen ska snart sätta segel efter många år med motorbåt. Just nu byggs drömbåten, en Linjett 39:a, på Rosättra varv.

Genom åren har Kia von Platen och hennes man Beja kajkat runt Sverige och Åland i olika mindre motorbåtar. Arbetet med att föda upp islandshästar på gården utanför Norrtälje har gjort att de inte har kunnat vara ute på sjön mer än två veckor i sträck. Men med pensionen i sikte kom möjligheten till ett friare liv.

– En segelbåt har varit en dröm eftersom vi båda seglade mycket när vi växte upp, säger Kia. Vi vill segla långt och vi vill segla länge.

Nu har de hittat den perfekta följeslagaren. Att det skulle bli en Linjett var de överens om, men vägen till vilken modell var krokigare.

– När Daniel på varvet berättade om den nya L39:an och vi såg ritningarna kände vi ”jamen det är ju den här som är vår båt!” Den är större än L34:an och passar våra behov bättre. Båten kommer till stor del bli vårt hem och vi vill kunna segla tills vi blir jättegamla.

Den ”lilla drömmen” är att segla upp längs Norges kust och över till Storbritannien. Den ”stora” att segla neråt, förbi Spanien, Portugal och Medelhavet och kanske ännu längre.

– Jag tog skepparexamen 2005 och gjorde min uppsegling i Franska Polynesien. Dit skulle jag gärna segla i framtiden, säger Kia.

Hon vill inspirera fler till att göra verklighet av sina drömmar. ”Släpp taget” är hennes mantra, både mentalt och fysiskt. Själv kallar hon arbetet med sina hästar för en enda lång terapiresa.

– De har lärt mig att hitta inre harmoni, att vara tydlig, närvarande och sann i det jag gör. Det har nog varit en förutsättning för att våga ta det här språnget!