Nu anlägger Västerås stad fler Vågholmar vid Öster Mälarstrand. Med den befintliga blir det totalt fyra. Innanför de nya Vågholmarna bygger staden också en ny fritidsbåtshamn med plats för nästan 200 båtar.  Istället för att deponera ..." /> Västerås stad bygger fler Vågholmar | På Kryss Västerås stad bygger fler Vågholmar | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Västerås stad bygger fler Vågholmar

30 augusti, 2022 – 12.53 En kommentar
Pressbild Västerås stad

Nu anlägger Västerås stad fler Vågholmar vid Öster Mälarstrand. Med den befintliga blir det totalt fyra. Innanför de nya Vågholmarna bygger staden också en ny fritidsbåtshamn med plats för nästan 200 båtar. 

Istället för att deponera muddermassorna från projektet byggs Holmarna av dem. På så vis skapas nytt friluftsområde. 
– Att bygga öar för att skapa fler båtplatser och ett friluftsområde är både unikt och spännande. Fritidsbåtarna blir större och behovet av djupa platser ökar, men istället för att muddra i våra befintliga hamnar är nya Vågholmar både bättre för miljön och mer ekonomiskt. Det blir också fina och sjönära platser för de som inte har egen båt, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

De nya Vågholmarna kommer att byggas i två etapper. Den första består av att bygga upp de tre nya holmarna med muddermassor och att skapa en fritidsbåtshamn för nästan 200 båtar innanför holmarna. De nya holmarna kommer dock inte att få beträdas under tre år i väntan på att muddermassorna de är fyllda med ska bli stabila. Därefter kommer öarna att göras i ordning till ett nytt friluftsområde.

En kommentar »

  • Eva Bellandi skriver:

    Blir säkert fint men mina tankar går till parkeringsplatser. Hur ska de befintliga parkeringsplatserna som redan nu, under sommartid orsakar kaos, (framförallt för de boende) räcka till ? Så snart vädret tillåter, går det inte att hitta en ledig parkeringsplats och boende får cirkulera och cirkulera för att tillslut hitta en ledig plats långt hemifrån. Det blir lång väg att gå med tunga matkassar