Kryssarklubbsmedlemmarna Emmy och Marcus träffades i sjöscouterna som tonåringar. I påskas påbörjades seglingen mot Karibien.– Målbilden är obegränsad segling i 1,5 år, säger Emmy Sandvall. På Instagram @linneasailing går det att följa parets väg mot sydligare ..." /> Västindien nästa | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Västindien nästa | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen, Nyheter

Medlemsprofilen   Nyheter

Västindien nästa

19 juli 2022 – 09:00 Kommentarer inaktiverade för Västindien nästa
Bild: På Kryss nr 3–22, s 61 ”Månadens medlem”

Kryssarklubbsmedlemmarna Emmy och Marcus träffades i sjöscouterna som tonåringar. I påskas påbörjades seglingen mot Karibien.
– Målbilden är obegränsad segling i 1,5 år, säger Emmy Sandvall.

På Instagram @linneasailing går det att följa parets väg mot sydligare breddgrader. Men det har varit en hel del arbete för att få Linnea, en Linjett 40, redo för äventyr. Det största, och mest krävande, har varit epoxibehandlingen som fick göras två gånger. Dessutom har det blivit ett nytt elsystem, nya segel, ny navigationsutrustning och extra isolering.

– Bottenjobbet var den absolut största utmaningen, det var ju ett bakslag när vi fick göra om det. Dels var det tungt arbete rent fysiskt, dels psykiskt påfrestande. Vi tog tolv veckors semester förra sommaren för att segla. Istället blev det elva veckor på land och en vecka till sjöss, säger Emmy.

Samtidigt har allt det hårda slitet gjort att de verkligen har lärt känna båten inför långseglingen. I slutet av april lämnade de hemmahamnen i Malmö för vidare färd ner i Europa, Gran Canaria, Kap Verde och över Atlanten.

– Vi har en grov rutt, men försöker ta det som det kommer och ha trevligt under tiden. Vi har haft två ganska stressiga år där vi har försökt att kombinera våra vanliga jobb med båtjobb så nu vill vi ha mer frihetskänsla.

När paret berättade om sina seglings planer och att de skulle tillbringa 1,5 år tillsammans på en begränsad yta fick de många skämtsamma kommentarer om att ”då blir det skilsmässa”.

– Men vi har redan haft vår krishantering när renoveringen inte gick som den skulle. Att segla över Atlanten känns lugnt i jämförelse!