De sålde huset på Hönö, sa upp sig från jobbet och valde segling i solen. På obestämd tid. Och hittills, efter ett halvår till havs, ångrar familjen Cordaly sig inte. När På Kryss pratar med familjen ..." /> ”Vi fortsätter så länge alla tycker det är kul” | På Kryss ”Vi fortsätter så länge alla tycker det är kul” | På Kryss
Hem » Långfärd

Långfärd

”Vi fortsätter så länge alla tycker det är kul”

20 mars, 2023 – 13.46 Ingen kommentar
”Vi fortsätter så länge alla tycker det är kul”

De sålde huset på Hönö, sa upp sig från jobbet och valde segling i solen. På obestämd tid. Och hittills, efter ett halvår till havs, ångrar familjen Cordaly sig inte.

När På Kryss pratar med familjen har de tillbringat två veckor på öppet hav i Atlantic Rally for Cruisers, ARC.

– Vi var runt 90 båtar som korsade Atlanten ihop. Ute på havet är du förstås ensam, men vetskapen om att man kan få hjälp av andra båtar är en stor tröst, säger Joakim Cordaly. Överfarten var lugn och stillsam, vi gippade fem gånger på 2 300 NM.

För sönerna Elliot, 6 år, och Vincent, 4 år, var det sociala kring eventet nästan lika spännande som själva seglingen och barnen gav överfarten toppbetyg.

Drömmen om att långsegla föddes för fem år sedan. Sedan var det bara att spara och planera. Båten, en X-412, köpte de för tre år sedan och inför resan har den bland annat försetts med nytt elsystem, renoverat navigationssystem och nytt segel.

Den 19 juni förra året lämnade familjen hemmahamnen på Öckerö. Den största utmaningen har varit att segla, och planera segling, i tidvatten med stökiga vågor. Familjen ändrade också rutt på grund av oron för späckhuggarattacker. Fördelen var att de fick uppleva kusterna längs Biscaya.

Planen för våren är att upptäcka mer av Karibien och tillbringa orkansäsongen antingen i USA, södra Karibien eller San Blas i Panama. Det finns inget spikat datum för hemfärd.

– Vi har en ”mjuk deadline” att vara hemma senast när Elliot börjar fjärde klass. Det bästa med att långsegla är att inte behöva bry sig om saker på samma sätt som tidigare. Statusprylarna är inte viktiga, det är upplevelserna som står i fokus.

Läs hela artikeln i På Kryss nr 1–23.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar