Dagens Solstråle Fingal är i sig en ganska iögonfallande båt med sina röda segel, gaffelrigg och svarta skrov. Att hon dessutom ofta är väl representerad i På Kryss gör att det inte är sällan det kommer ..." /> Vi Mötte – Dagens Solstråle | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Vi Mötte – Dagens Solstråle | På Kryss
Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Vi Mötte – Dagens Solstråle

20 juli 2014 – 23:21 Kommentarer inaktiverade för Vi Mötte – Dagens Solstråle
simon_andersson

simon_anderssonDagens Solstråle

Fingal är i sig en ganska iögonfallande båt med sina röda segel, gaffelrigg och svarta skrov. Att hon dessutom ofta är väl representerad i På Kryss gör att det inte är sällan det kommer fram någon och börjar prata lite och vill veta mer om båten och kanske ta en titt inuti. Ibland så är det någon av dessa fina människor som gör ett lite extra starkt intryck och förgyller dagen lite grann. Dessa personer kallar vi för Dagens Solstråle.

Idag, 20 juli 2014 i Västervik, träffade vi Simon Andersson, 21 år. Simon är en glad och trevlig kille och ett utmärkt exempel på en aktiv båt-älskande ungdom. Han kommer ifrån Stockholm och kör för tillfället linfärja en bit norr om inloppet till Göta Kanal. Innan dess har han gått Sjöfartshögskolan i Kalmar och tagit Fartygsbefälsexamen klass VII och Maskinbefälsexamen klass VII, varit instruktör i Sjövärnskåren och tjänstgjort två terminer i svenska marinen. Han har dessutom startat eget ett eget företag, Båtsupporten, där han bland annat lär ut navigation.

Det han tycker är så kul med att köra färja är att han har så mycket ansvar, det brukar vara omkring 10 bilar på färjan och upp till 80 människor.
-Att köra färja det är faktiskt ett jävligt kul jobb!

Vi undrade lite om det här med Marinen, vad tyckte han om det, är det något han rekommenderar och vill han fortsätta? Han berättar att han tyckte det var mycket roligt och att det är något han starkt rekommenderar om man redan har ett marint intresse och vill testa sina gränser. Han berättar att det finns många möjligheter att avancera inom marinen och att han funderat på det men inte bestämt något.

Simon skaffade sin första båt när han var 16 år gammal. Det var en stortriss och första gången han åkte ut med den gick han på grund. Det gjorde definitivt att han fick en stor respekt för väder och vind. Nuförtiden är han mer av en motorbåts-person, det har väl mycket med marinen att göra, säger Simon fundersamt.

När vi frågade honom var han tyckte om att vara mest med båten så svarade han utan en sekunds tvekan;
-Det blir inte bättre än St. Annas skärgård!

Då har vi något att se fram emot då!