Kryssarklubbsmedlemmen Hanna Wihlborg valde tillsammans med sin seglingsfrälsta familj att sälja villan och satsa på större båt. Nu är de stolta ägare till Lady Salsa of the North och drömmer om långsegling. Varken Hanna eller hennes ..." /> ”Vi valde båt före villa!” | På KryssFör dig som vill segla lite längre! ”Vi valde båt före villa!” | På Kryss
Hem » Medlemsprofilen

Medlemsprofilen

”Vi valde båt före villa!”

12 juni 2023 – 09:50 2 kommentarer
”Vi valde båt före villa!”

Kryssarklubbsmedlemmen Hanna Wihlborg valde tillsammans med sin seglingsfrälsta familj att sälja villan och satsa på större båt. Nu är de stolta ägare till Lady Salsa of the North och drömmer om långsegling.

Varken Hanna eller hennes man Jonas är uppväxta med segling. Sin första båt Baloo, en Maxi 84, köpte de för sju år sedan som ”lärbåt”. Att valet föll på just segelbåt var delvis av miljömässiga och ekonomiska skäl, men kanske främst på grund av äventyret.

– Att vara beroende av väder och vind och inte riktigt veta hur dagen ska sluta är spännande, säger Hanna. De där växlingarna mellan höga berg och djupa dalar i seglingen är något jag verkligen älskar!

De äldsta barnen gick jolleseglarkurser och Hanna och Jonas en nybörjarkurs. Något år senare kompletterade de med förarbevis och kustskepparexamen. Redan från första resan kände de att de hade hittat hem, men tankarna på villan, trädgården och allt annat som måste skötas om gnagde. Till slut tog de, tillsammans med barnen, beslutet att satsa på det alla i familjen älskade.

– Vi sålde stora villan och flyttade in i en lägenhet på 85 kvadrat. Sedan kunde vi köpa vår Benetau Oceanis Clipper 361. Det är snarare en bra bobåt än en snabb seglare, men vi trivs. De gånger vi lyckas ta oss förbi en annan båt firar vi extra mycket!

Drömmen är att kunna segla långt och länge, men med tre tonåringar hemma ställer livet andra krav. Istället satsar familjen på att spendera så mycket tid som möjligt ombord från april till oktober.

– I sommar hoppas vi kunna segla i Vättern. Det har vi inte gjort innan så det vore spännande. Bara vi hittar båtplats!

Läs hela artikeln i På Kryss nr 2–23.

2 kommentarer »

  • Kathrin Thomas skriver:

    Great! Kul – fin båt ni köpt, kul för både familjen och barnen. Det finns ok med hamnar i Vättern!

  • Bra! Barnen kommer att få en uppväxt de minns samt upplevelser för livet! Och kanske början till en dröm om en egen riktig långsegling. Fint tänkt!
    /Carl-Gustav Mählck, Umeå.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar