Hem » Nyheter, Ombord

Nyheter   Ombord

”Vi vill sprida seglingsglädje!”

8 mars, 2021 – 14.09 Ingen kommentar
”Vi vill sprida seglingsglädje!”

Båtfix, bad, grill och sjövett. I Västkustkretsens ungdomsprojekt VUP ligger fokus på att njuta och sprida glädjen över att vara ute på havet.

Under säsong träffas de unga seglingsentusiasterna en gång i veckan i Tånguddens småbåtshamn i Västra Frölunda. Här ligger deras egen IF-båt Murphy, döpt efter Murphys lag – om något kan gå snett kommer det att gå snett. Allt efter en oväntad mastincident och ett avryckt startsnöre till motorn.

– Vi hade lite otur med båten ett tag och tyckte att namnet var en kul grej, säger Frida Jonasson, 22 år.

Tillsammans med sin mamma Cathrin drog hon igång VUP för tre år sedan. Allt för att locka fler ungdomar mellan 16–24 år att upptäcka båtlivet.

– Jag har seglat sedan jag var liten och tyckte att det vore extremt kul att kunna ge tillbaks lite av det jag har lärt mig.

Kryssarklubben ställde upp med bidrag till en båt för att dra igång verksamheten. Redan efter en månad hade tolv personer anmält sig. Som tur var lånade en snäll man som hade läst om projektet ut sin egen IF-båt ett tag.

I VUP gör man allt från att slipa bottenfärg och lära sig om brandsäkerhet till att segla dagsturer och så småningom också få chans att ta förarbevis genom Kryssarklubben. Kursen är dessutom gratis för den som betalat in medlemsavgift till SXK.

Förhoppningen är att ännu fler ungdomar ska gå med i VUP till våren. Intresserade kan gå in på Facebooksidan Västkust Ungdomsprojekt eller kontakta Kryssarklubben.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar