Så här års är de flesta av oss mer fåtöljseglare än själva ute med båten. Det råder ingen brist på seglingsberättelser på nätet och i böcker och en av de mer intressanta aktuella just nu ..." /> Vinterseglare i sommarljus | På Kryss Vinterseglare i sommarljus | På Kryss
Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Vinterseglare i sommarljus

7 januari, 2015 – 15.27 Kommentarer inaktiverade för Vinterseglare i sommarljus
Arianna

Så här års är de flesta av oss mer fåtöljseglare än själva ute med båten. Det råder ingen brist på seglingsberättelser på nätet och i böcker och en av de mer intressanta aktuella just nu är den från kryssarklubbaren Per-Erling Evensen som mönstrat på Lasse Ljungs Arianna af Valleviken och, efter att ha rundat Kap Horn, seglat ner till Antarktis.

Sedan några dagar hoppar de mellan vikarna i en skärgård som bjuder på lite annan segling än vi är vana med hemma i Östersjön eller på västkusten. Samtidigt finns likheterna där med vattentemperaturen som är densamma i delar av vattnen här hemma och ljuset som motsvarar norra Norrlands på sommaren (latituden är ungefär densamma som för Skellefteå fast södra halvklotets…).

Seglingen har bjudit på dramatik med skitig diesel, stiljte och förstås lite tuffare väder.

När Arianna nådde Antarktis efter fem dagars segling från Kap Horn ankrade man i ögruppen Melchior islands och namngav ”enligt argentisk tradition ön till New Gotland och viken vi ankrat till Valleviken Antarctica” som Per-Erling skriver i bloggen.

Vi lär få anledning att återkomma med mer rapportering om Lars Ljung och de andra gotlänningarnas äventyr i På kryss längre fram.

Per-Erling Evensens blogg:
http://evensen.se/seglarbloggen/

Ariannas facebook-sida:
https://www.facebook.com/ariannaafvalleviken

/Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,