Varje år stjäls mellan 2 000 och 2 500 båtmotorer enligt statistik från BRÅ. Yamaha ingår nu ett samarbete med Securmark, och inför varningsdekaler, graverade ID-nummer och tusentals micromärken som standard på sina båtmotorer. Samarbetet ..." /> Yamaha inför stöldmärkning av båtmotorer | På Kryss Yamaha inför stöldmärkning av båtmotorer | På Kryss
Hem » Säkerhet

Säkerhet

Yamaha inför stöldmärkning av båtmotorer

4 februari, 2020 – 09.40 Kommentarer inaktiverade för Yamaha inför stöldmärkning av båtmotorer
securmark_stöldmärkning

Varje år stjäls mellan 2 000 och 2 500 båtmotorer enligt statistik från BRÅ. Yamaha ingår nu ett samarbete med Securmark, och inför varningsdekaler, graverade ID-nummer och tusentals micromärken som standard på sina båtmotorer. Samarbetet är en förebyggande insats så att det enkelt ska gå att spåra, identifiera och återhämta stulna båtmotorer till deras rättmätiga ägare, och samtidigt avskräcka kriminella.

Märkningen införs som standard under januari 2020 på alla Yamaha-utombordare från 30 hästkrafter och uppåt hos samtliga auktoriserade Yamaha-återförsäljare i Sverige. Det första året är kostnadsfritt och därefter tillkommer en administrativ kostnad på 195 kronor.