Corona, stängda gränser och stängda hamnar har tvingat långfärdsseglaren Sven Yrvind, som planerade att starta en resa mot Nya Zeeland i maj, att skjuta upp färden på obestämd tid. Sven Yrvind skriver på sin hemsida att ..." /> Yrvind blir kvar i hamn | På Kryss Yrvind blir kvar i hamn | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Yrvind blir kvar i hamn

24 mars, 2020 – 14.39 Kommentarer inaktiverade för Yrvind blir kvar i hamn
Yrvind blir kvar i hamn

Corona, stängda gränser och stängda hamnar har tvingat långfärdsseglaren Sven Yrvind, som planerade att starta en resa mot Nya Zeeland i maj, att skjuta upp färden på obestämd tid.

Sven Yrvind skriver på sin hemsida att det ännu är för tidigt att fatta några definitiva beslut, men eftersom många hamnar världen runt stänger kommer det bli svårt för honom att hinna runda Cape of Good Hope innan december. Indiska Oceanen bör helst seglas under sommaren.

Han tycker heller inte att det känns säkert att korsa Nordsjön på egen hand även med AIS (Automatic Identification System). Allt sammantaget gör att resan kan komma att skjutas upp två år. Under tiden kommer Sven Yrvind jobba på att ta fram en ny segelbåt för två personer som det går att spendera lång tid i ute till havs.