Hem » Långfärd, Läsvärt

Långfärd   Läsvärt

Finska Sjöbjörnarna bjuder in

12 oktober 2018 – 17:04 En kommentar

Det finska långseglarsällskapet Sjöbjörnarna hälsar att det snart är sista ansökningsdag för medlemskap. Sällskapet har bland annat tillgång till över 29 hamnar och svajbojar i Finland.

Sjöbjörnarna, eller Merikarhut som sällskapet heter på finska, har tillgång till över 29 hamnar i de åländska och finländska skärgårdarna. Även svajbojar finns i flera naturhamnar som omges av större restriktioner än i Sverige eftersom allemansrätten tolkas olika. I varje hamn finns bryggor/kajer, bojar och, förstås, bastu. Vissa hamnar har eluttag för laddning. Det finns tydliga ledbeskrivningar till hamnarna och förslag till leder utanför farlederna.
Sällskapet har en traditionell inställning till segling och båtliv med många aktiva långfärdsseglare. Man eftersträvar ”gott sjömanskap” och uppmuntrar ideellt hamnarbete (”talko”).
Stor hänsyn tas till naturen, skärgårdsmiljön, båtgrannar och att det råder god ordning i hamnarna.

Sjöbjörnarna

Sjöbjörnarna har över 29 hamnar och svajbojar i Finland samt en hamn på Särsö i Stockholms yttre skärgård.

För den som är intresserad av medlemskap krävs minst tre referenser från befintliga medlemmar. Om man saknar referens i Finland kan en presumtiv medlem intervjuas av den svenska kretsen. Sista ansökningsdag för medlemskap 2019 är den sista oktober i år. Ansökan görs via hemsidan merikarhut.fi.

Föreningen har även en hamn med bastu på Särsö i Stockholms yttre skärgård.

Sjöbjörnarna bildades 1933.

LÄS MER: Sjöbjörnarnas webbplats

LÄS MER: Om Sjöbjörnarna i På Kryss del 1 [ 25 februari, 2015 ]

LÄS MER: Om Sjöbjörnarna i På Kryss del 2 [ 25 februari, 2015 ]

Sjöbjörnarna

En av Sjöbjörnarnas hamnar.

 

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,

En kommentar »

  • Pekka Montoneb skriver:

    Trevligt, att vår styrelse har vänt sig aktivt till svenska seglare. Alla våra besök i Sverige och gästhamnar & seglare har varit positiva. Visst på 70-90 talet, men attityden till andra seglare & naturen har säkert bara förbättrats.