Liv Bryngelsson har seglat jorden runt i 3,5 år och bor på sin båt 100 dagar om året. I radioprogrammet Meny i P1 delar hon med sig av sina bästa matlagningstips ombord. Liv Bryngelsson är ..." /> Så fixar du maten ombord | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Så fixar du maten ombord | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

Så fixar du maten ombord

2 juni 2020 – 14:16 Kommentarer inaktiverade för Så fixar du maten ombord
Så fixar du maten ombord

Liv Bryngelsson har seglat jorden runt i 3,5 år och bor på sin båt 100 dagar om året. I radioprogrammet Meny i P1 delar hon med sig av sina bästa matlagningstips ombord.

Liv Bryngelsson är van vid att laga mat i ett trångt och primitivt kök och menar att hon och hennes man nu äter bättre ombord än hemma. Hon ger bland annat tips på hur du bäst förvarar mat ombord och värdet av att ha en liten tryckkokare för att göra grytor, köttfärssås och annat gott. Liv Bryngelsson har också skrivit boken ”Båtköket” med tips och recept.

Programledaren Thomas Tengby träffar också Johannes Bronte Lundell, kock på skolfartyget Gunilla, som fick segla hela vägen hem från Miami hem till Göteborg på grund av coronapandemin. Resan tog hela 43 dygn och med fullt av hungriga gymnasieelever ombord gällde det bunkra upp rätt för att kunna brassa käk som både smakade gott och räckte länge.

Du kan lyssna på programmet i appen Sveriges Radio Play som finns att ladda ner på Google Play eller App Store eller direkt här.

Läs även artikeln där Liv delar med sig av sina favoritrecept. Finns i På Kryss nr 4 eller här.