Hem » Ombord

Ombord

Så fixar du maten ombord

2 juni, 2020 – 14.16 Ingen kommentar
Så fixar du maten ombord

Liv Bryngelsson har seglat jorden runt i 3,5 år och bor på sin båt 100 dagar om året. I radioprogrammet Meny i P1 delar hon med sig av sina bästa matlagningstips ombord.

Liv Bryngelsson är van vid att laga mat i ett trångt och primitivt kök och menar att hon och hennes man nu äter bättre ombord än hemma. Hon ger bland annat tips på hur du bäst förvarar mat ombord och värdet av att ha en liten tryckkokare för att göra grytor, köttfärssås och annat gott. Liv Bryngelsson har också skrivit boken ”Båtköket” med tips och recept.

Programledaren Thomas Tengby träffar också Johannes Bronte Lundell, kock på skolfartyget Gunilla, som fick segla hela vägen hem från Miami hem till Göteborg på grund av coronapandemin. Resan tog hela 43 dygn och med fullt av hungriga gymnasieelever ombord gällde det bunkra upp rätt för att kunna brassa käk som både smakade gott och räckte länge.

Du kan lyssna på programmet i appen Sveriges Radio Play som finns att ladda ner på Google Play eller App Store eller direkt här.

Läs även artikeln där Liv delar med sig av sina favoritrecept. Finns i På Kryss nr 4 eller här.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar