Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Sylvan och Le Berre hittills obesegrade i Lysekil

5 augusti, 2015 – 08.14 En kommentar
LysekilWM2

Bild: Dan Ljungsvik

Hemmahoppet Caroline Sylvan är obesegrad och ensam i toppen av Lysekil Women’s Match, efter en första dag som stympades avsevärt när vinden dog ut redan strax före lunch. Fransyskan Anne-Claire Le Berre har visserligen också tre segrar av lika många möjliga, men dömdes av domarna till 0,5 poängs avdrag efter en kollision. Sylvan beskriver däremot en nästintill problemfri kappseglingsdag.

– Vi seglar riktigt bra och får allt att funka fint, löser småproblem som dyker upp och är dessutom med på allt som händer runt banan, med vindskift och annat, säger hon, speciellt nöjd med att ha slagit världstvåan Anna Östling.

Lysekil Women’s Match inleddes på tisdagsmorgonen i perfekta seglingsförhållanden, med sydliga vindar på uppemot 7 m/s och en sommarvärme som lockade ut stora åskådarskaror till Släggös klippor och strandpromenaden runt Kyrkeviksbukten. Men högsommarvärmen bidrog också till stora problem för seglingsledningen, när vinden försvann totalt redan vid lunchtid. Efter en resultatlös väntan på åtminstone någon liten pust, avblåstes vidare segling vid 18-tiden på kvällen, utan en enda match för den halva av startfältet som stod över morgonmatcherna.

Redan i tisdagens allra första match fanns det dock vind nog för att Anne-Claire Le Berre skulle kunna stöta ihop så illa med svenska Johanna Bergqvists båt att den skadades. För fransyskan innebar kollisionen inte bara att hon dömdes till en 270-graders straffsväng. Den uppkomna skadan medförde också ett halvt poängs avdrag i resultatlistan, så att hon nu står på 2,5 segrar.

– Vi hade en bra dag ändå, och var väldigt nöjda med vår segling, kommenterar Le Berre.

För Annabel Vose var det premiär i Lysekil Women’s Match, och hon fick med sig en seger över en annan nykomling, stockholmstjejen Sanna Häger. Största utmaningen för brittiskan var att behärska de stora DS 37-båtarna, som seglas med sex besättningsmedlemmar.

– Allt hände mycket snabbare än vi är vana vid, men vi lärde oss mycket och hade väldigt roligt, så vi ser fram emot att möta de andra lagen under veckan, säger Annabel Vose.

Lysekil Women’s Match fortsätter onsdag och torsdag med round-robin, innan fredagens kvartsfinaler och lördagens semifinaler och final.

Resultat i Lysekil Women’s Match efter den avbrutna första dagen (namn, nationalitet, vinster – förluster):
Caroline Sylvan, SWE, 3 – 0
Anne-Claire Le Berre, FRA, 2,5 – 0
Anna Östling, SWE, 2 – 1
Annabel Vose, GBR, 1 – 2
Sanna Häger, SWE, 0 – 3
Johanna Bergqvist, SWE, 0 – 3
Har inte seglat ännu:
Camilla Ulrikkeholm Klinkby, DEN, 0 – 0
Stephanie Roble, USA, 0 – 0
Pauline Courtois, FRA, 0 – 0
Klaartje Zuiderbaan, NED, 0 – 0
Alexa Bezel, SUI, 0 – 0
Juliana Senfft, BRA, 0 – 0

redaktion@pakryss.se

, ,

En kommentar »