Hem » Archive by Taggar

##detstorablå

Skärmavbild 2016-07-05 kl. 10.08.09

Saga ombord på vinnande båten

5 juli 2016 – 07:41 Kommentarer inaktiverade för Saga ombord på vinnande båten

Årets ÅF Offshore Race (tidigare Gotland Runt) har bjudit på fint väder och inte minst friska vindar. Redan vid halv tio natten mellan måndag och tisdag nådde de första båtarna målet i Sandhamn. Och vinnaren i ORCi Big Boat-klassen är ingen mindre än skeppare Thomas Blixt och hans besättning ombord på TP52:an – där PX! reporter Saga Ahltin Sandberg ingår.

, , , , , ,

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet är Årets Vattenskola 2015

26 oktober 2015 – 19:41 Kommentarer inaktiverade för Gullmarsgymnasiet är Årets Vattenskola 2015

Under måndagen delades priset Årets Vattenskola ut under konferensen Skolforum. De elever som går Gullmarsgymnasiets marina program tillbringar en stor del av undervisningstiden på öarna i Lysekils skärgård, där de framförallt arbetar med att få bukt med nedskräpning av havet. Det marinekologiska arbetet har nu gett skolan utmärkelsen Årets Vattenskola 2015.

, , ,

Gymnasister

Gymnasieelever möter forskare och lär om havet

10 september 2015 – 14:04 Kommentarer inaktiverade för Gymnasieelever möter forskare och lär om havet

Sexton gymnasieklasser möter marina forskare och får lära om havet som resurs, pröva mat från havet och inse vikten av ett friskt hav.
– Vår förhoppning är att ännu fler forskare ser det som en möjlighet att få möta elever och öka intresset för naturvetenskap och hav hos ungdomarna, säger projektledaren och biologen Mikael Olsson.

, , , ,

_MG_9815

Med IF-tanterna runt Sverige

12 januari 2015 – 08:08 Kommentarer inaktiverade för Med IF-tanterna runt Sverige

Johan Pehrson har ingen egen båt men har ändå seglat mer i svenska vatten än många andra kryssarklubbare. I somras seglade han Kryssarklubbens IF-båtar längs södra Norrlandskusten, i Vänern och Sörmlands skärgård.
Gävle – Tant Storm
Det …

, , ,

Kerstin och Sven

Upp genom Gambias djungler

1 augusti 2014 – 09:00 Kommentarer inaktiverade för Upp genom Gambias djungler

För att ta oss till Gambia var vi för ovanlighetens skull tvungna att styra mot passaden, vågorna och strömmen. Seglingen från Kap Verde blev därför ganska blöt och obekväm i vår 30-fots Ash. Hon tog det dock med ro. När vinden mojnade bakom land efter fyra dygn till havs var både sjösjuka och blöta rumpor snabbt bortglömda.
Följ Sven och Kerstins segling uppför Gambiafloden.

, , , ,