Hem » Archive by Taggar

#storm

Orkanen Florence

Så skyddade sig båtägarna mot Florence

13 september 2018 – 10:21 En kommentar

Orkanen Florence hotade en stor del av USA:s båttätaste kuster. I seglingsmetropolen Annapolis förberedde Roger Johansson sin och andras båtar inför ovädret trots att det förmodligen skulle ta en mer sydlig väg.
– Här uppe är regnet och högvattnet den största faran, men det är inte självklart hur man ska skydda sig på bästa sätt.

, , , , ,

Den svenska besättningen på Bull, en Fortissimo 33:a, räddar sig ombord på ett fraktfartyg i svår sjö i mars 2014. Ärendet hör till de som varit närmast en dispasch hittills i år.

Förlikning efter totalförlust

29 maj 2015 – 15:46 3 kommentarer

Försäkringstvisten efter Fortissimo 33:an Bull, som sjönk i Atlanten förra året, är nu löst även om parterna inte är överens om vem som bär ansvaret för olyckan. Pantaenius betalar totalt cirka 75 procent av försäkringsvärdet på båten i en förlikning som blev klar på torsdagen.

, , , , , ,

Många skadeanmälningar efter stormen Egon

28 januari 2015 – 13:19 Kommentarer inaktiverade för Många skadeanmälningar efter stormen Egon

Stormen Egon som drog fram i mitten av januari ställde till med stora skador för fritidsbåtsägare. Framför allt på västkusten, Gotland och Öland. Hos Svenska Sjö har man redan fått in fler skadeanmälningar än vanligt under januari, trots att månaden inte är slut än.

, , ,

Landförvarad båt som välts av vind.

Stora skador i Egons spår – mer vind väntar

11 januari 2015 – 22:53 Kommentarer inaktiverade för Stora skador i Egons spår – mer vind väntar

Stormen Egon orsakade omfattande skador för fritidsbåtsägare i delar av Sverige men inte minst i Danmark och Norge under helgen. Lågtrycken fortsätter att dundra fram över Atlanten och det kan bli rejält blåsigt även nu i veckan.

, , ,

Väderkarta

Stormig vinter fortsätter

9 januari 2015 – 14:28 Kommentarer inaktiverade för Stormig vinter fortsätter

Inför helgen ökade vädertjänsterna varningarna för lågtrycken som drar in från väst. Återigen dags att se till båten på land eller i vattnet?

, ,