Hem » Archive by Taggar

#barnfamilj

HaV satsar miljoner på att lära barn om havet

10 juli, 2018 – 10.00 Kommentarer inaktiverade för HaV satsar miljoner på att lära barn om havet

Det är inte alltid så lätt att övertala ungdomarna att följa med och segla. Nu jobbar Havs, och Vattenmyndigheten (HaV) tillsammans med flera andra aktörer för sporra barn och ungdomars intresse för havet. Här är chefens tips.

, , , , , ,

Familjen Veber

Video: familjen Vebers bästa långfärdstips

23 september, 2017 – 12.57 5 kommentarer

Barnfamiljen Veber är tillbaka i Sverige efter en sväng runt Atlanten. De lämnade Spanien för snart ett år sedan och har sedan dess korsat Atlanten till Karibien och sedan seglat hem till Skanör. Från och med denna vecka avslöjar familjen sina bästa långseglartips i en serie videoklipp.

, , , , ,

Leksakskepp seglade från Skottland till Norge

11 september, 2017 – 11.13 Kommentarer inaktiverade för Leksakskepp seglade från Skottland till Norge

Bröderna Ollie och Harry Fergusons Playmobil-båt har seglat från Skottland via Danmark och Sverige till Norge. Nu är det dags för Atlanten!

, ,

Segling på schemat – så funkar det!

18 april, 2017 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Segling på schemat – så funkar det!

På Marstrands skola har segling varit en del av undervisningen de senaste åren. Seglingen på skoltid bygger på ett nära samarbete mellan skolan, det lokala segelsällskapet och några av ortens företagare. Här är några tips om hur ni kan göra för att dra igång en liknande verksamhet.

, ,

Mary af Rövarhamn

Podd: Sveriges mesta långseglarfamiljer

7 mars, 2017 – 11.51 Kommentarer inaktiverade för Podd: Sveriges mesta långseglarfamiljer

Sammanlagt har de seglat ett par varv runt jorden med sina barn. I På Kryss-podden nummer 6 delar Linda och Ludvig Hammarberg och Eric Boye och Birgitta Boye Freudenthal med sig av erfarenheter och berättelser från livet som långseglande barnfamiljer.

, , , , ,