Hem » Archive by Taggar

#Marstrand

EM för tolvor i Marstrand

Tolvorna tog över Marstrand

31 augusti, 2019 – 11.23 Ingen kommentar

Några av världens vackraste segelbåtar kappseglade utanför Marstrand i helgen. Chansen finns att båtarna återvänder.

, , ,

Marstrand Boat Show

Eldrift och fulla bryggor i Marstrand

27 augusti, 2018 – 17.33 En kommentar

Fler segelbåtar, färre glassätare och ett närmast explosionsartat intresse för eldrift. Så summerar På Kryss intrycken efter årets stora mässhelg i Marstrand.

, ,

Företag stöttar segling på schemat

10 april, 2018 – 09.50 Kommentarer inaktiverade för Företag stöttar segling på schemat

När det statliga stödet försvann tog lokala näringslivet över för att behålla segling på schemat för grundskolan i Marstrand. Ett 80-tal elever kommer nu att fortsätta segla jolle och skuta på skoltid.

,

Marstrand

Succé för Båtmässan i Marstrand

28 augusti, 2016 – 14.34 Kommentarer inaktiverade för Succé för Båtmässan i Marstrand

Inga stora reklamflaggor eller fina flaggspel. Inte ens några master. Bara ett tiotal små utställartält på kajen och ytterligare några längre ut på bryggan. Det är allt man ser av Båtmässan i Marstrand när man står vid färjeläget på Koön. Men skenet bedrar, rapporterar Linda Hammarberg.

, , , ,

RC44Marstrand4

Vladimir Liubomirovs andra raka Marstrandsseger

3 augusti, 2015 – 08.11 Kommentarer inaktiverade för Vladimir Liubomirovs andra raka Marstrandsseger

Torbjörn Törnqvists Artemis Racing från Kungliga Svenska Segelsällskapet i Stockholm avslutade RC44 Marstrand Cup på samma storstilade sätt som de inledde evenemanget; med en vinst. Totalt blev det en fjärdeplats för det svenska laget, medan ryska Bronenosec, med Vladimir Liubomirov vid rodret, tog sin andra raka Marstrandsseger.
– Jag seglade här första gången för 15 år sedan i Drake och älskar de utmanande förhållandena på vattnet lika mycket som gästvänligheten iland. Varje dag går jag en promenad runt ön och hämtar kraft ifrån den karga naturen här, berättar Liubomirov.

, ,

RC44Marstrand3

Svensk smakstart i RC44 på Marstrand

29 juli, 2015 – 08.26 Kommentarer inaktiverade för Svensk smakstart i RC44 på Marstrand

Seglingarna i RC44 Marstrand Cup, den tredje deltävlingen av fem på RC44 Championship Tour, inleddes under tisdagen med matchracing. Svenske Richard Göransson styrde brittiska Team Aquas båt till sex segrar och bara en förlust, ett resultat som tog laget upp till tredje plats på rankingen. Andraplatsen bakom ryska Bronenosec hålls fortfarande av Artemis Racings Torbjörn Törnqvist, som kunde summera tisdagens resultat till 5 – 2.
– Vi tappade de två första matcherna men vann resten. Tanken är förstås att vi ska fortsätta vinna under veckan, och vi ser fram emot härliga seglingsdagar här på Marstrand, säger han.

, ,